Translate

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Βελτίωση όρασης και διατροφή

Η σωστή και υγιεινή διατροφή δεν κάνει καλό γενικώς στον οργανισμό. Η κατάλληλη τροφή μπορεί να βελτιώσει και την όραση.
Ποιες, όμως, τροφές συνεισφέρουν σ' αυτό;




 1) Μύρτιλλα, μούρα και εσπεριδοειδή: Περιέχουν βιταμίνη C και ανθοκυάνες, που ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία των ματιών και συμβάλλουν στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Μπορείτε να τα απολαύσετε φρέσκα, σε μαρμελάδες και σε χυμούς.

2) Έμφαση στο πορτοκαλί και πράσινο χρώμα: Τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν έντονο πορτοκαλί και σκούρο πράσινο χρώμα, επειδή περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, προστατεύουν τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία. Εντάξτε, λοιπόν, στη διατροφή σας σπανάκι, καλαμπόκι, καρότο, αρακά, κουκιά, μπρόκολο, κολοκύθα κ.λπ.

3) Γαλακτοκομικά προϊόντα: Περιέχουν βιταμίνη Α και προστατεύουν τα μάτια από διάφορες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του καταρράκτη. Απολαύστε ένα γιαούρτι, ένα σάντουιτς με τυρί και βραστό αυγό, πιείτε γάλα.

4) Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Είναι τα μόνα λιπαρά που κάνουν καλό στην υγεία. Ενισχύουν τον αμφιβληστροειδή και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο να δημιουργηθεί ωχρά κηλίδα. Πηγή πλούσια σε ωμέγα-3 είναι όλα τα λιπαρά ψάρια, όπως η ρέγγα, η σαρδέλα και ο κολιός. Δεν είναι τυχαίο που οι γιαγιάδες έλεγαν πως για να έχουν τα παιδιά καλή όραση έπρεπε να τρώνε πολλά ψάρια.

Πηγή
http://www.medisense.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου